Verslag 5-daagse reis Teutoburgerwald Willesbadessen 27 t/m 31 augustus 2018
(Verslag:  Gerrie Velker)

Het vertrek was maandagmorgen om 9 uur vanaf De Camp, iedereen was goed op tijd. Toen wij allemaal in de bus zaten heette Arie iedereen welkom, een speciaal woord voor de nieuwkomers ze werden allemaal met naam genoemd. Om plusminus 10.00 uur stond de koffie klaar bij juffrouw Tok in Didam waar 2 kopjes koffie met gebak werd geserveerd. Dat viel bij iedereen in de smaak. De stemming in de bus zat er snel in, gezellig gepraat en gelachen. Vervolgens ging onze reis verder op naar de lunch in Soest bij Hotel Am Ball.
Om 16.00 uur waren wij bij ons Hotel in Willebadessen, we kregen de sleutel uitgereikt en konden ons wat opfrissen. Om 18.00 uur stond ons dinerbuffet klaar. De eerste dag zat er op.

Dinsdagmorgen, vrije morgen, maar voor degene die dat wilde een wandeltocht naar het centrum waar goed gebruik van gemaakt werd. ‘s Middags lunch in het hotel en daarna een tocht door het Teutoburgerwald, een schitterend tocht met bezienswaardigheden zoals het gedenkteken Hermannsdenkmal en ook de Externsteine, een historisch herkenningspunt van zandsteen gemaakt. Vervolgens terug naar het hotel voor het diner en ‘s avonds kon er gekegeld en midgetgolf gespeeld worden.

Woensdag 10.00 uur vertrek naar Hann-Munden, ongeveer een uur rijden om daar even in het stadje rond te kijken. Wij konden ‘s morgens zelf een lunchpakket klaarmaken om mee te nemen. Een prachtige stad waar in het gemeentehuis om 12.00 uur een liedje ten gehore werd gebracht dat wij in de bus al hadden geoefend Wiede Wied – boem boem wat door onze mensen werd meegezongen. Vervolgens een rondtoer door een prachtige gebied. Om 16.00 uur kwamen wij weer bij het hotel.

Donderdag stond er een bezoek aan een Kaasmakerij op het programma in Nieheim.
Lunch in hotel om vervolgens ‘s middags een boottocht op de Diemelsee te maken. En als klapstuk de muziekavond. Beneden in het hotel was een aparte ruimte met bar en leuke zitjes. Er was een DJ die hele leuke Hollandse muziek draaide het was één groot feest, iedereen op de vloer het was zo gezellig. Wat hebben wij genoten, jong en oud, iedereen op de vloer, een prachtige afsluiting van 4 dagen samen zijn.

Vrijdagmorgen hebben wij met een aantal mensen nog een wandeling naar het Wildpark gemaakt en sommige mensen hebben nog een balletje gespeelt op de midgetgolfbaan.
12.00 Uur lunch in het hotel om vervolgens richting Woudenberg te vertrekken .
Om 15.00 uur een stop bij een Raststätte. En toen richting Wilp voor ons diner in De Boshoek waar wij een prima maaltijd voor geschoteld kregen. Frits bedankte iedereen en in het bijzonder onze chauffeur Berend, die ons voortreffelijk heeft begeleid de hele week. Ook kregen Gerrie en Tineke een kadobon . Al met al een fijne week voor allemaal, vooral omdat je toch met senioren gaat en ze gelukkig weer gezond werden afgeleverd bij De Camp.
De Senioren Belangen reiscommissie kan terug zien op een zeer geslaagde week.