De SER schetst in het advies “Naar een nieuw pensioenstelsel” de contouren van een nieuw, duurzaam en transparant pensioenstelsel. Daarin worden de sterke punten van het huidige stelsel behouden en zwaktes aangepakt. Werkgevers, werknemers en het kabinet gaan de voorstellen uit het advies verder uitwerken.
In deze publieksversie wordt het advies in grote lijnen beschreven.
Het blijft moeilijke materie. Zelfs deze “publieksversie” van de SER leest niet gemakkelijk. Maar het is een goede poging om te laten zien hoe je van “oud” naar “nieuw” gaat en dat het hier en daar flink wat geld gaat kosten om sommige groepen deelnemers te compenseren in de pensioenopbouw.

sponsordeals 200 200Vanaf nu is het voor iedereen die vereniging Senioren Belangen een warm hart toedraagt mogelijk om Senioren Belangen GRATIS te sponsoren.

Hoe werkt dat?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan. 75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Senioren Belangen. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of je gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert Senioren Belangen hier direct van!
Zorg er dus voor dat je voortaan je online aankopen doet via de zogenaamde SponsorKliks pagina van Senioren Belangen. Voor jouw een kleine moeite, voor jouw vereniging directe inkomsten. Stel je eens voor wanneer alle leden dit zouden doen? 
Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar SponsorKliks of klik op het logo bovenaan dit atikel. 

Door op dit logo te klikken ga je direct naar de SponsorKliks pagina van Senioren Belangen en verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Senioren Belangen een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost dus niets extra.
Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar je sponsordoel, in dit geval Senioren Belangen, maar een ander doel kan ook.
En nogmaals, het kost je niets extra!

Let op: geen commissie op boeken
In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Poortbikers gaan weer op de fiets.

poortbikers320Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan de Poortbikers uit Woudenberg op de fiets.
In de zomermaanden (april t/m oktober) gaan we doorgaans op de racefiets en in de wintermaanden (november t/m maart) op de mountainbike.
De Poortbikers zijn 60 plussers die recreatief iedere week 70-80 km in de regio rond Woudenberg gaan fietsen op de racefiets. Er wordt gemiddeld niet harder gereden dan 25 km per uur.
In de wintermaanden wordt er op de mountainbike in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug gereden, dat fietst wat beschutter en is daardoor minder koud. Van rijden op een trail wordt je overigens vanzelf wel warm. Hier zijn de afstanden ongeveer 40 km omdat er minder snel wordt gereden.

In de zomermaaanden verzamelen en vertrekken om 13.00 bij het Cultuurhuis in de Dorpsstraat.
In de wintermaanden verzamelen en vertrekken om 13.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Joh.F.Kennedylaan (bij TV 'T Schilt).
Onderweg wordt nog gepauzeerd  om van een drankje te genieten. Er is nog voldoende plek om je aan te melden. Een redelijke conditie, een goede racefiets en wat humor is voldoende. 
Informatie of aanmelden kan bij Hilbrecht Haan op 06-51368643 of via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Het Seni-jongeren project is formeel gestart per 16 februari 2018 en tot stand gekomen op initiatief van Senioren Belangen in samenwerking met Jeugd-Punt Woudenberg. Inmiddels is vanuit Jeugd-Punt ook Scherpenzeel aangehaakt bij dit project. De gedachte achter dit project is dat jongeren en ouderen elkaar kunnen helpen.

logo CEW

Datums Samen op Zondag van 14.30 -17.00 uur in Het Cultuurhuis, Dorpsstraat Woudenberg

13   januari 
10   februari
10   maart 
14   april 
12   mei 
  9   juni 
14   juli 
11   augustus 
  8   september
13   oktober 
10   november 
 8    december 

Website CEW: www.coalitieerbijwoudenberg.nl 

Ouderenvervoer:  033-286 2273  


Veilig internetten: zo blijf je veilig online

Een dag niet online is een dag niet geleefd. Beetje overdreven misschien maar tegenwoordig kun je álles online regelen. Van je bankzaken tot je boodschappen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hackers, virussen en onveilige verbindingen liggen overal op de loer. Internet beveiliging wordt dus steeds belangrijker.
Tijd voor een paar handige tips.

PSD2 header 1

PSD2 is een nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten. De richtlijn moet zorgen voor meer concurrentie en innovatie en de drempels voor nieuwe toetreders op de betalingsmarkt wegnemen.
Wat houdt de richtlijn in en wat betekent het voor consumenten?
Heel veel Informatie en antwoord op uw vragen over PSD2 is te vinden in onze nieuwsbrief van november 2017 en verder op de hieronder aangegeven websites van de betreffende organisaties.
Matraswijzer biedt uitkomst voor senioren met rugklachten.
Om consumenten online te helpen in hun zoektocht naar het juiste matras, heeft online bedden warenhuis Bedden.nl de Matraswijzer gelanceerd.
Aan de hand van zeven vragen maakt de Matraswijzer een selectie van matrassen die aansluit op de specifieke behoeften van de consument.  

Buurtpreventieteams en WhatsApp-groepen zijn effectieve manieren om het aantal inbraken terug te dringen en de pakkans van criminelen te vergoten. Op digitaal gebied zijn de WhatsApp-groepen misschien wel het best bekend. Naast de bekende (gratis) Apps die gebruikt kunnen worden in een buurtpreventieproject, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter, zijn er echter ook Apps die gericht zijn op buurtpreventie. Vaak zijn deze Apps ook nog eens gratis!
We geven je een onafhankelijk en willekeurig overzicht van 4 handige gratis Apps voor buurtpreventie; voor Android, iOs en Windows.

In Scherpenzeel is een nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp voor mantelzorgers.

Met deze regeling kunnen mantelzorgers van 18 jaar huishoudelijke hulp inkopen tegen het gereduceerde tarief van € 7,50 per uur.
Inwoners komen in aanmerking voor deze regeling, wanneer zij meer dan 8 uur per week en minimaal 3 maanden of langer zorgen voor een naaste. Dit kan een partner, een ouder of kind zijn. Maar ook een vriend(in) of buur.
De huishoudelijke hulp wordt alleen geleverd op een adres in de gemeente Scherpenzeel.
Op de website van de gemeente (www.scherpenzeel.nl) staat meer informatie over deze regeling.
Artikel overgenomen uit De Telegraaf van 27/12/2016

Senioren maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden, die internet biedt.
De 75-plusser is wat internet betreft bezig met een inhaalslag. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent.

Bijgaand artikel is overgenomen van KPN en informeert over recente frauduleuze praktijken van buitenlandse bellers.

 
maxvandaag
Sinds kort kunt u de website www.maxvandaag.nl bezoeken voor relevante informatie speciaal gericht op 50-plussers. Men vindt er nieuws, achtergrondartikelen  en opmerkelijke Tv-fragmenten.

Bijgaand artikel over huishoudelijke hulp van de gemeente Scherpenzeel geldt ook voor Woudenberg.

Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met Vier het Leven mee!

Rond deze tijd van het jaar zijn er valse emails (phishing) in omloop. Het lijkt alsof deze mails of zelfs telefoontjes  van uw eigen bank of creditcard maatschappij komen. dat is echter nier het geval.

             Facebook logo                  privacy verklaring

Lokaal nieuws

rtvutrecht100 
 
Logobdu100 

Landelijk nieuws

 logo nu nl    logo nu sport
 
Copyright © 2019 Senioren Belangen.