Nieuwsberichten
- Details
Dit is een belangrijke oproep van ons bestuur aan betrokken medebewoners van Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude
Senioren Belangen is een bloeiende en financieel gezonde seniorenvereniging met ruim 500 leden in de gemeenten Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude. Maandelijks worden gezellige en interessante bijeenkomsten georganiseerd in mfc De Schans, die door de leden in grote getale worden bezocht en hoog worden gewaardeerd. Ook het aanbod van de reiscommissie, bestaande uit dagreizen en de jaarlijkse 5-daagse vakantiereis mag zich verheugen in een grote belangstelling.
Daarnaast worden vele diensten aangeboden zoals hulp bij Belastingaangifte en aanvragen van subsidies en/of toeslagen, hulpfonds, verzekeringen en dat soort zaken.
- Details
Er komen bij seniorenorganisaties regelmatig vragen binnen van senioren over problemen met bankieren en over hoe ze beter kunnen leren omgaan met mobiel bankieren. De banken zijn daarom mede op aandringen van de landelijke seniorenorganisaties met het Programma Toegankelijk Bankieren gestart.
Dit heeft inmiddels geleid tot de update van de bestaande educatieve programma's van Oefenen.nl en Steffie zijn geupdate, er zijn een nieuwe stap-voor-stap uitleg en filmpjes van banken zelf: rabobank.nl/toegankelijkheid; ing.nl/de-ing/toegankelijkheid; abnamro.nl/nl/prive/abnamro/toegankelijkheid.
Voor wie zelf zorgeloos en onbeperkt wil oefenen met mobiel bankieren kan dat doen met de DigiHandig App.
Los hiervan staan inmiddels 140 workshopsgevers klaar die gratis workshops kunnen geven aan mensen in kwetsbare positie en is er een nieuwe website waar hulpverleners en gebruikers zelf antwoorden kunnen vinden op hun vragen bij bankieren. Lukt dat niet dan kan altijd nog de Digihulplijn worden gebeld.
Meer informatie over het programma Toegankelijk Bankieren? Kijk even in de nieuwsbrief Toegankelijk Bankieren
Met vriendelijke groeten,
Ed Klute
Vertegenwoordiger van de landelijke Senioren Coalitie in het programma Toegankelijk Bankieren
- Details
Praten over hoe mensen ouder willen worden is belangrijker dan ooit.
Daarom zetten we ‘Praat vandaag over morgen’ kracht bij en voeren we landelijk campagne om het gesprek te stimuleren. Ook partners kunnen bijdragen het gesprek op gang te brengen. Bijvoorbeeld door gesprekken te organiseren of door aandacht aan de campagne of andere initiatieven te geven.
Praten over Morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met deze boodschap roepen we iedereen in Nederland op om het gesprek te voeren over ouder worden.
In 2019 is Praat vandaag over morgen gestart. Een publieksaanpak om heel Nederland te betrekken bij de toekomst van de ouderenzorg. Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) versterkt Praat vandaag over morgen in 2024 met de start van een landelijke publiekscampagne: ‘Wat vind jij belangrijk voor later?’ om het gesprek over later te stimuleren.
Daarnaast organiseren de Seniorencoalitie, het Senioren Netwerk Nederland, ActiZ en Ouder Worden 2040 de komende twee jaar activiteiten en bijeenkomsten om zoveel mogelijk mensen een gesprek over hun toekomst te laten voeren.
Informatie website: https://praatvandaagovermorgen.nl/
Kijk ook eens op de vragenkaart om een idee te krijgen van welke vragen je jezelf kunt stellen als je het hebt over Praten over Morgen.
Voor vragen over dit onderwerp kun je ook contact opnemen met Inge Engel van Cöoperatie De Kleine Schans, Woudenberg.
Voor de Vragenkaart klik op deze link.
- Details
Als het document niet direct wordt geladen, refresh dan even je browser.
- Details
De gezamenlijke banken hebben een onlinetraining ontwikkeld om mensen beter te wapenen tegen oplichters. Criminelen verzinnen steeds sneller nieuwe manieren om mensen geld afhandig te maken. En ouderen zijn vaak het slachtoffer.
De banken, verenigd in de NVB, willen er met een nieuwe campagne voor zorgen dat iedereen de werkwijze en trucs van fraudeurs gaat herkennen, onder de titel: Frauderen. Zo werkt het!In tien lessen leren mensen fraude herkennen én leren ze wat ze kunnen doen om het te voorkomen. Het gaat hierbij om onderwerpen als phishing, babbeltrucs aan de deur en datingfraude. Uit de Veiligheidsmonitor die vorige maand verscheen blijkt dat Nederlanders in 2021 zo’n € 2,5 miljard schade hebben geleden door criminaliteit. Online oplichting zorgde voor € 261 miljoen aan schade, verdeeld over 97.000 slachtoffers.
Onder deze link vindt u de 10 lessen: https://zowerktfraude.nl/
Een initiatief van de gezamenlijke banken.- Details
- Details
Phishing, spoofing, we horen erover en halen onze schouders op. Totdat het ons zelf overkomt. Oplichting kent vele gedaanten en is daarom soms moeilijk te herkennen. Wellicht denkt u dat het u niet kan overkomen en we hopen oprecht dat bij u de rode vlaggen gaan wapperen bij dreigende oplichting.
Toch kunnen veel mensen zich onvoldoende verdedigen tegen de geraffineerde trucs. Herinnert u zich PalmInvest nog, onroerendgoedbeleggingen in Dubai met prachtige folders en gladde verkopers? We kunnen er boekdelen over volschrijven.