Mooie dagreis van Senioren Belangen naar Twente
 
(verslag: Gerrit Grotentraast)

Bijna 80 deelnemers hebben op donderdag 12 mei volop genoten van een door Senioren Belangen georganiseerde dagreis naar Twente.
Onder ideale weersomstandigheden vertrokken ‘s-morgens 2 bussen vanuit Woudenberg naar het oosten.
Eerst werd in Almelo het Bolletje- bakkerijmuseum bezocht, waar men getrakteerd werd op een kop koffie met uiteraard een traktatie van Bolletje. Na een  interessante rondleiding door het museum werd de weg vervolgd door het fraaie Twentse landschap naar het pittoreske stadje Ootmarsum.  Hier werd de lunch gebruikt en was er gelegenheid om een kleine rondwandeling te maken.
’s-Middags stond er een bezoek aan het kachelmuseum in Vriezenveen op het programma. De vele fraaie opgepoetste kachels en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden waren voor de bezoekers veelal een feest van herkenning en deden nostalgische gevoelens ontwaken.
Op de terugweg naar Woudenberg werd de fraaie toeristische route over de Holterberg tussen  Nijverdal en Holten gevolgd.
Na een voortreffelijk diner in De Ruggestee in Hoenderloo arriveerde men klokslag negen uur ’s-avonds weer in Woudenberg.
Mede dankzij het fraaie zomerweer kunnen de deelnemers en de Senioren Belangen reiscommissie terug kijken op een zeer geslaagde dag.