Het lijkt misschien nog ver weg, maar wie straks ook vol van het leven wil blijven genieten, praat vandaag over morgen. Bijvoorbeeld over wat je voor elkaar kunt doen als er later zorg nodig is, of het huis waar je nu woont nog bij je past of hoe je fit blijft. Wat vind jij belangrijk voor later?

Praten over hoe mensen ouder willen worden is belangrijker dan ooit.
Daarom zetten we ‘Praat vandaag over morgen’ kracht bij en voeren we landelijk campagne om het gesprek te stimuleren. Ook partners kunnen bijdragen het gesprek op gang te brengen. Bijvoorbeeld door gesprekken te organiseren of door aandacht aan de campagne of andere initiatieven te geven.


Praten over Morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met deze boodschap roepen we iedereen in Nederland op om het gesprek te voeren over ouder worden.

In 2019 is Praat vandaag over morgen gestart. Een publieksaanpak om heel Nederland te betrekken bij de toekomst van de ouderenzorg. Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ, branchevereniging van zorgorganisaties. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) versterkt Praat vandaag over morgen in 2024 met de start van een landelijke publiekscampagne: ‘Wat vind jij belangrijk voor later?’ om het gesprek over later te stimuleren.
Daarnaast organiseren de Seniorencoalitie, het Senioren Netwerk Nederland, ActiZ en Ouder Worden 2040 de komende twee jaar activiteiten en bijeenkomsten om zoveel mogelijk mensen een gesprek over hun toekomst te laten voeren.

praat vandaag over morgen
   
        Informatie website: 
https://praatvandaagovermorgen.nl/
Kijk ook eens op de vragenkaart om een idee te krijgen van welke vragen je jezelf kunt stellen als je het hebt over Praten over Morgen. 
Voor vragen over dit onderwerp kun je ook contact opnemen met Inge Engel van Cöoperatie De Kleine Schans, Woudenberg.

Voor de Vragenkaart klik op deze link.