logoplaatsnamen250px
header home page

Lid worden

  Lid worden van Senioren Belangen? 
Onze vereniging is ook een plek voor ontmoeting, ontspanning of om samen actief bezig te zijn.
Lid zijn betekent ook dat uw belangen zowel lokaal als landelijk behartigd worden. Wij zijn een vereniging met meer dan 500 leden en.....hoe meer leden, hoe meer invloed kan worden uitgeoefend op politiek, overheid en andere instellingen. Kijk ook eens bij het artikel: "Waarom lid worden".

Rabo Club Support deelname

Ook dit jaar mag onze vereniging Senioren Belangen meedoen aan de actie ClubSupport van de Rabobank Gelderse Vallei.
Vorig jaar 2023 leverde dat dankzij uw medewerking door op Senioren Belangen te stemmen het fraaie bedrag op van € 729,38 op ten behoeve van o.a. ons steunfonds.
De hoogte van het bedrag wordt bepaald door het aantal stemmen dat door leden van de Rabobank op onze vereniging Senioren Belangen wordt uitgebracht.
Laat uw stem dus niet verloren gaan!

Ook dit jaar vragen we u om uw hulp om zoveel mogelijk stemmen te krijgen teneinde daardoor mogelijk extra middelen te krijgen ter ondersteuning van onze deelname aan de landelijke campagne "Praat vandaag over Morgen" en dan vooral niet OVER over senioren maar vooral MET senioren.

Stemmen kan in de periode van 2 t/m 24 september 2024 via de Rabobank App of via t.z.t. de website van de Rabobank / Zelfregelen / Lidmaatschap / ClubSupport

Klik hier voor het hele artikel en deelnemende clubs in uw omgeving.


Poster Social 363882
Steeds meer overheidstaken worden aan de gemeenten overgedragen. Sterke seniorenverenigingen zijn daarom onmisbaar om de belangen van senioren op gemeentelijk niveau goed te behartigen.
Iedereen heeft echter een eigen reden om lid te zijn. De één is lid uit solidariteit met de doelstellingen van Senioren Belangen, de ander om ervoor te zorgen dat dingen op lokaal niveau goed geregeld zijn: toegankelijk openbaar vervoer, of voldoende en goede woon- en zorgvoorzieningen, en goede inkomensvoorzieningen. 

Weer anderen sluiten zich aan vanwege onze activiteiten en diensten: cursussen, bijvoorbeeld computer en internet, voorlichting over zaken die leven onder senioren of sociale activiteiten. Van fitness en fietstochten tot theaterbezoek, reizen of leeskringen. Of vanwege de drukbezochte, gezellige ontmoetingen, informatieve bijeenkomsten, gezamelijke maaltijden en vanwege de mogelijkheid om zelf actief te zijn als vrijwilliger, door bijvoorbeeld anderen te helpen met inzet van eigen kennis en ervaring.

Wij werken, waar relevant, samen met andere zelfstandige senioren verenigingen in het land. Door ons lidmaatschap van de de Koepel Gepensioneerden waarborgen wij de behartiging van onze belangen op landelijk niveau.. 
De Koepel Gepensioneerden is de grootste non-profit organisatie, die de collectieve belangen behartigt van de leden van de meer dan 150 aangesloten verenigingen en zo mogelijk van alle ouderen in Nederland. Gesteund door een grote achterban is zij een relevante, professioneel erkende en invloedrijke partij bij de bepaling van het beleid op het gebied van pensioenen, inkomen en koopkracht, zorg, welzijn, wonen en mobiliteit, zowel in Nederland als op onderdelen ook in Europa.

Lid van Senioren Belangen: omdat je samen meer kunt doen voor uw belangen!
Zeker als het gaat om de belangen van senioren. Een mondige groep die groeit in aantal. Die ziet dat er, als we niets doen, onaanvaardbare situaties ontstaan. Daarom zetten wij ons in voor onder andere het op peil houden van voorzieningen op het gebied van wonen, gezondheid en mobiliteit. En dat zijn maar een paar van de onderwerpen waar wij ons op focussen.

kaartspelersVoordelen van een lidmaatschap:
U kunt gebruikmaken van onze services en diensten. U kunt vragen of problemen voorleggen en wij gaan zorgen dat u een bruikbaar advies ontvangt of naar de juiste instantie wordt doorverwezen. Verder kunt u o.a. deelnemen aan ons reisprogramma, themamiddagen, georganiseerde maaltijden en gebruik maken van de voordelen als lid bij een aantal lokale ondernemers. 
Onze nieuwsbrief ontvangt u als lid ongeveer 12 keer per jaar met nieuws uit de vereniging en voor u belangrijke zaken; met reis- en andere ledenaanbiedingen en nog veel meer.

Volg de berichtgeving op onze website voor de meest recente nieuws items.

Senioren Belangen komt op voor de belangen van de sterk groeiende groep senioren en organiseert activiteiten, die passen bij wat zij leuk vinden. Voldoende reden om nu lid te worden! Doet u ook mee? Want met uw lidmaatschap krijgen wij meer mogelijkheden om nog beter uw lokale en landelijke belangen te behartigen.
Hoe groter onze vereniging Senioren Belangen is, hoe groter onze vinger in de gemeentelijke en landelijke pap kan zijn.
 
U kunt zich als lid aanmelden via onze ledenadministratie door het aanvraagformulier in te vullen op deze website" (klik hiervoor rechtsboven op de pagina op "Lid worden?").
Wij bieden u ook de mogelijkheid om u rechtstreeks als lid aan te melden bij onze ledenadministratie. Mail of bel daarvoor met:
 
Jan Harskamp
Paulus Potterlaan 23
3931 TC Woudenberg
tel.nr. 033-2863461
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Contributie
De contributie voor bedraagt: € 20,00 per persoon per jaar. U kunt alleen persoonlijk en individueel lid worden.
U krijgt jaarlijks begin van het jaar een contributienota met het verzoek om via een bankoverschrijving de contributie te betalen. Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december.
Mocht u in de loop van het jaar lid worden van Senioren Belangen, dan betaalt u contributie vanaf het kwartaal waarin u lid wordt.
Leden die de contributie hebben voldaan en in de loop van een kalenderjaar opzeggen, kunnen de betaalde contributie niet meer terugontvangen.
U kunt de contributie ovemaken op bankrekeningnr. NL87 RABO 03079301 30 onder vermelding van contributie, jaartal en uw lidmaatschapsnummer.
 
Senioren Belangen, wij zijn er voor u !

 
logoplaatsnamen250px

 

 logo SWO
SWO Woudenberg
De Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg heeft tot doel het behartigen van het welzijn van de ouderen in Woudenberg. De Stichting biedt daartoe zelf een aantal diensten en activiteiten aan en werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties voor ouderen.
    logo swo rsSWO-SR
Stichting Welzijn en Ondersteuning Scherpenzeel Renswoude (SWO-SR) is een brede welzijnsorganisatie die haar diensten en activiteiten richt op inwoners van Scherpenzeel en Renswoude van 23 jaar en ouder. SWO-SR gaat ervan uit dat elke inwoner hulp kan vragen en hulp kan bieden. 
 

leef3

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.
 
logodeKleineSchans 250
Coöperatie De Kleine Schans

Samen de beste zorg en ondersteuning in Woudenberg organiseren tegen realistische kosten, daar draait het om bij De Kleine Schans. Wij richten ons zich op het welzijn van de inwoners van Woudenberg en willen graag voor hen doen wat nodig is als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheidsvragen.