Rijbewijs keuring

Regelzorg organiseert rijbewijskeuringen volgens de richtlijnen van het CBR. Dit gebeurt in samenwerking met een geregistreerde keuringsarts. Regelzorg heeft meer dan 235 locaties verdeeld over heel Nederland. De prijs varieert tussen de 25 en 35 euro, afhankelijk van de locatie.

Let op: houders van een zogenaamd ‘groot rijbewijs’ zijn ook verplicht zich medisch te laten keuren bij het behalen en verlengen van dit rijbewijs ongeacht de leeftijd. De prijs voor het verlengen van een groot rijbewijs is hoger, vanaf 45 euro.

Om te voorkomen dat er tijdens de keuring een probleem wordt vastgesteld met het gezichtsvermogen is het verstandig om ruim van te voren langs de opticien te gaan om de ogen te laten controleren.
Voor meer informatie over de rijbewijskeuring en het maken van een afspraak kunt u bellen naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg: 088 23 23 300.
Ook kan heel gemakkelijk online een afspraak worden gemaakt via de website www.regelzorg.nl
Komt uw arts in uw woonplaats niet voor bij Regelzorg overlegt u dan even met uw eigen huisarts om te kijken of die de keuring eventueel ook wil verrichten.
Het advies is om tenminste 4 maanden van te voren een afspraak te maken voor de rijbewijskeuring. Meestal krijgt u ruim op tijd bericht van het CBR voordat uw rijbewijs verloopt.
 
Het volledige stappenplan voor een rijbewijsverlenging als u 75 jaar bent vindt u op de website van het CBR. (klik op de link)