belangenbehartiging

Landelijke Belangenbehartiging

FASv

FASV logo 200Voor landelijke belangenbehartiging is Senioren Belangen aangesloten bij de Federatie van Algemene Senioren verenigingen (FASv).
De FASv stelt zich ten doel om bij te dragen aan een samenleving waarin senioren naar vermogen volwaardig en zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.
Ze wil dit bereiken door belangenbehartiging zowel op individueel en collectief niveau als op landelijk, provinciaal en lokaal niveau, met specifieke aandacht voor inkomens (w.o. pensioenen), zorg, wonen en welzijn. 
De FASv is een koepelorganisatie, dat beteekeent dat de aangesloten lokale seniorenorganisaties zelfstandig zijn en  gezamenlijk het beleid bepalen van de FASv. De FASv streeft naar een landelijke dekking van een flink aantal aangesloten lokale seniorenorganisaties en heeft een professioneel bestuur van vrijwilligers uit alle delen van het land.

Het lidmaatschap van de FASv biedt ons als aangesloten vereniging:
  • landelijke belangenbehartiging
  • rechtskundige hulp
  • magazine/nieuwsbrief
  • goede belastingservice
  • korting op zorgverzekeringen
  • voordelen voor leden aaangesloten verenigingen 
  • aangesloten bij landelijke Koepel Gepensioneerden
Klik HIER voor alle informatie over de FASv. Bekijk ook onder ‘Voordelen’ kortingen op diverse producten en diensten.


Koepel Gepensioneerden

Grootste ouderenorganisatie
De Koepel Gepensioneerden vertegenwoordigt inmiddels zo’n 300.000 gepensioneerden en indirect alle drie miljoen gepensioneerden in ons land. Bij de Koepel Gepensioneerden zijn ruim 150 organisaties van gepensioneerden aangesloten, waaronder de Federatie van Algemene Senioren Verenigingen (FASv).

Breder dan inkomensbelangen
In het verleden hebben de aangesloten organisaties zich specifiek gericht op de pensioenbelangen van gepensioneerden.
De laatste jaren is echter steeds duidelijker geworden, dat de vraagstukken waarmee gepensioneerden en andere senioren te maken krijgen meer terreinen omvat dankoepel gepensioneerden logo 250 pensioenen en inkomen. Daarom houdt de Koepel Gepensioneerden zich ook bezig met zorg, welzijn en wonen. Door de schaalvergroting die er nu bereikt is, kan de Koepel Gepensioneerden de bredere belangen van gepensioneerden en senioren in Nederland nog beter behartigen.

Spreekbuis gepensioneerd Nederland
De Koepel Gepensioneerden wil een kennis gedreven belangenorganisatie zijn en spreekbuis en aanspreekpunt voor heel gepensioneerd Nederland. De organisatie staat open voor samenwerking met andere seniorenorganisaties om samen sterk te staan in alles wat op senioren af komt.
De koepel speelt via het AGE platform Europe en de ouderenkoepel EURAG ook een stevige rol in de belangenbehartiging en in de uitwisseling van kennis en ervaring in Europa.
Het kantoor van de Koepel Gepensioneerden is gevestigd aan de Churchilllaan 11 in Utrecht. T: 030 – 2846080; Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor de website van de Koepel Gepensioneerden. Voor de nieuwsbrieven klik hier

.
 logo SWO
SWO Woudenberg
De Senioren Welzijn Organisatie Woudenberg heeft tot doel het behartigen van het welzijn van de ouderen in Woudenberg. De Stichting biedt daartoe zelf een aantal diensten en activiteiten aan en werkt samen met andere vrijwilligersorganisaties voor ouderen.
    logo swo rsSWO-SR
Stichting Welzijn en Ondersteuning Scherpenzeel Renswoude (SWO-SR) is een brede welzijnsorganisatie die haar diensten en activiteiten richt op inwoners van Scherpenzeel en Renswoude van 23 jaar en ouder. SWO-SR gaat ervan uit dat elke inwoner hulp kan vragen en hulp kan bieden. 
 

leef3

Leven zoals u dat wilt

Met de diensten van Leef3.nu kunt u zo lang mogelijk en zo aangenaam mogelijk thuis blijven wonen. Met allerlei diensten voor ouderen en mantelzorgers maken we het u gemakkelijk. Leef3.nu is altijd bij u in de buurt en de lokale samenwerking met leveranciers is onze kracht. Leef3.nu is een onderdeel van Beweging 3.0.
 
logodeKleineSchans 250
Coöperatie De Kleine Schans

Samen de beste zorg en ondersteuning in Woudenberg organiseren tegen realistische kosten, daar draait het om bij De Kleine Schans. Wij richten ons zich op het welzijn van de inwoners van Woudenberg en willen graag voor hen doen wat nodig is als het gaat om zorg, ondersteuning en gezondheidsvragen.