De taak van de mediator is om met beide partijen een oplossing voor het betreffende conflict te vinden.
In de eigen gemeente bestaat ook buurtbemiddeling, waar Henrie als vrijwilliger aan deelneemt.
Mocht u een probleem hebben, waarbij u hulp nodig heeft, kunt u, als lid van Senioren Belangen, zich melden bij het secretariaat van Senioren Belangen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna u verder geholpen wordt.

Het tweede deel van de middag werd verzorgd door Wilma Polhoud, werkzaam bij Verzorgingshuis de Koperhorst in Amersfoort. Zij presenteerde Zora, de robotpop.
Na enkele technische problemen kwam Zora tot leven en zij liet ons zien wat ze allemaal kan. Zora wekt vertedering op en is grappig.
Alles is natuurlijk in geprogrammeerd en afgestemd op de bewoners van de instelling. Gedemonstreerd werd hoe de robotpop kan zingen, lopen, gymnastiek doet en hoe Zora een quiz presenteert. Zora is een mooie ondersteuning voor het verzorgend personeel om de bewoners van een zorginstelling een leuke afleiding te bezorgen.
De 75 aanwezigen zijn weer wat wijzer geworden, onder genot van een kopje koffie of thee aangevuld met lekkere hapjes .
Het was een leerzame en gezellige middag.
Senioren Belangen is een vereniging, die zich op vele lokale terreinen inzet voor senioren. Van collectieve lokale belangenbehartiging tot persoonlijke ondersteuning.
Info www.seniorenbelangen.net of telefoon 033-2863461

Klik op deze link voor meer informatie over de zorgrobot ZORA.