5-Daagse reis van 22 t/m 26 augustus 2022.

(verslag: Gerrie Velker)

Maandag 22 augustus vertrokken wij met 58 personen naar Stadtkyl in de Vulkaan Eifel.
Er werd een welkomstwoord gesproken door zowel de chauffeur als Arie van de reiscommissie. Ook de mensen die voor het eerst meegingen, werden bij naam genoemd.
Er was er één jarig, daar werd voor gezongen en er werd door de jarige getrakteerd op een heerlijke versnapering.
Vervolgens reden wij naar Wijchen voor koffie en gebak, daarna richting Hariksee, om daar de lunch te gebruiken. Om plusminus 16.00 uur kwamen we aan bij het Hotel om de sleutels in ontvangst te nemen. Even een drukte voor 58 mensen met koffers. Er was maar 1 lift. Het duurde even voordat iedereen de kamer had gevonden. Om half 7 diner buffet.

Dinsdagmorgen met de manager van het Hotel. Ze vertelde allerlei interessante dingen van Stadtkyll. Lunch in het Hotel, ‘s middags naar Wildpark Hellenthal met een treintje door het park.
Maar de temperatuur steeg naar 32 graden , dus fijn toen we in de bus zaten, daar was het gelukkig wat koeler.

Woensdag naar Echternach en Trier, maar bij nader inzien was het zo warm, 33 graden, dat we niet naar Trier gingen maar onze chauffeur Berend had een mooie route uitgezocht langs schitterende rotspartijen, onder ander de preekstoel, waar iedereen tevreden mee was.

Donderdag stond de Kerstkribbe op het programma. Dat was zo indrukwekkend, dat moet je gezien hebben, zo apart zo mooi. Terug van de kribbe naar het hotel voor de lunch en vervolgens naar BadMunsterEifel, de stad die verleden jaar het meest is getroffen door het water. Onvoorstelbaar wat een pijnhoop het daar is geweest. Ze zijn nog druk bezig met de renovatie van deze prachtige stad.

Ja, en dan is het alweer vrijdag, de reis naar huis. We vertrokken om 9.30 uur richting Vaals naar restaurant “De Bokkerijder” voor de lunch, die voortreffelijk goed verzorgd was. Vervolgens naar Valkenburg, waar een ieder de tijd kreeg om daar nog wat rond te kijken. Om 15.00 uur gingen wij richting Wijchen voor het avond diner, wat goed in de smaak is gevallen.
Frits bedankte de chauffeur voor zijn enorme inzet en ook de mensen die met de reis mee geweest zijn. Tineke en ik kregen een bloemenbon, we helpen onze mannen met hand en span diensten. Terugkijkend waren er wel wat minpunten in het hotel, die zullen zeker besproken worden voor een volgende reis.
Om 20.00 uur kwamen wij allemaal voldaan weer thuis. De reiscommissie is blij en tevreden over het verloop van de reis en kunnen terugzien op een geslaagde 5- daagse reis.

Gerrie Velker